Українцям розповіли про зміни, які принесе прийдешня пенсійна реформа

В українському уряді постійно змінюють вимоги до громадян для виходу на заслужений відпочинок. Стало відомо, що в 2028 році для того, щоб відправитися на пенсія у 60 років українцям потрібно буде мати стаж в 35 років, причому стаж є обов'язковою умовою. Інформаційний портал "Апостроф"розповів, чого очікувати українцям від пенсійної реформи.

Повідомляється, що в законі "про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" сказано, що для того, щоб почати отримувати пенсію, потрібно всього лише досягти певного віку. Однак насправді тепер головним фактором у виході на пенсію є страховий стаж.

До 2004 року, року, якому вищеназваний закон набрав чинності, в трудову книжку в якості страхового стажу враховувалися роки, проведені на військовій службі, навчанні в середніх і вищих навчальних закладах, догляд за дитиною або інвалідом. Однак з 2004 року запорукою отримання пенсії є страхові внески, які робить людина або її роботодавець.

Це означає, що вже через кілька років вийти на пенсію в 60 років вийде тільки у тих українців, які все життя працювали у відкритому секторі економіки, напрацьовуючи стаж. Якщо ж робота була тіньовою, то стаж за неї не враховується. Одночасно з цим, з 2018 року в Україні щорічно зростають вимоги до стажу.

Наприклад, у 2018 році для того, щоб вийти на пенсію, потрібно було мати 15 років страхового стажу, однак після реформи вимоги до стажу в один момент зросли на 10 років. Після цього вимоги щороку збільшуються на один рік, поки до 2028 року не досягнуть 35 років.

Популярні новини зараз

Не натягніть у хату біду: що ні в якому разі не можна робити в Страсну п'ятницю

Не всі про це знають: чому горіхи потрібно зберігати в холодильнику

Не всі це знають: що насправді потрібно зробити з торішньою освяченою вербою

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українських батьків попередили про те, що роздаватимуть нові виплати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві соціальної політики зробили звернення до пенсіонерів щодо нововведення, яке набуде чинності з вересня.

Також "Hyser" писав, що у Пенсійному фонді України поділилися прогресом збору коштів на виплату квітневих пенсій.