У "Слузі народу" розповіли, чи закриватимуть області та встановлюватимуть блокпости

Голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, нардеп від "Слуги народу" Михайло Радуцький не виключив можливість введення в Україні комендантської години і закриття областей у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Про це він розповів в інтерв'ю виданню РБК-Україна.
Михайло Радуцький зазначив, що комендантська година в Україні навряд чи буде введена, але при цьому не виключає такої можливості, оскільки "ситуація може бути різна". Він зазначив, що на даний момент необхідно посилити патрулі Нагцгвардії і поліції в містах, селах, а також громадському транспорті.
За словами народного депутата до установки блокпостів і закриття областей може дійти тільки в разі виникнення катастрофічної ситуації. Він зазначив, що якщо на початку пандемії для нашої країни катастрофою були 5 тисяч інфікованих на добу, а восени - 25 тисяч, то на сьогоднішній день мова йде про 35-40 тисяч хворих на добу при нинішньому відсотку госпіталізацій. Радуцький додав, що перша і друга хвиля пандемії мали менший відсоток госпіталізацій ніж зараз.
Також нардеп підкреслив важливість вакцинації проти коронавірусу. Він зазначив, що за оцінками ВООЗ імунітет після вакцинації зберігається до року. У той же час поки складно сказати чи так це насправді, оскільки в світі ще немає людини, після вакцинації якого пройшов би рік. Однак точно відомо, що люди, які вакцинувалися дуже легко переносять недугу. Парламентарій додав, що всі виробники вакцин вказують в анотації, що в першу чергу препарат забезпечує більш легкий перебіг захворювання і захищає від ускладнень. У приклад він навів головного санлікаря країни Віктора Ляшка, який захворів після вакцинації і дуже легко переніс COVID.
Раніше портал Hyser повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов дав епідеміологічний прогноз на наступні тижні.
Також наш портал інформував, що українців попередили про нові правила роботи швидкої допомоги.
Нагадаємо, що українцям розповіли, як записатися, щоб вакцинуватися залишками вакцин.