Експерти пояснили українцям, з чим пов'язане подорожчання продуктів харчування

На жаль, останнім часом українці спостерігають серйозне подорожчання величезної кількості продукт харчування. Інвестиційний банкір Сергій Фурса та журналістка Наталія Чекаль у програмі "Багаті і щасливі"пояснили, з чим пов'язано різке підвищення цін і яка ситуація з інфляцією в нашій і в інших країнах.

Так, наприклад, середня ціна пляшки масла в січні 2020 року становила 31,28 гривень, а минулого місяця цінник досяг вже 47,54 гривень. Зараз ціна коливається від 65 до 70 гривень. А десяток яєць, наприклад, у січні минулого року коштував 26,62 гривні, а сьогодні — від 40 до 5 - гривень. Подорожчало і м'ясо, в основному через зростання цін на зернові.

На початку березня Держстат відзвітував про те, що річна інфляція склала 7,5 відсотків, в той час як в Національному банку заявили про те, що рівень інфляції склав 5%. Експерти пояснюють, що українська інфляція-імпортована. Високі рівні інфляції спостерігаються в таких країнах як Туреччина, Бразилія, Росія, Аргентина, тобто на ринках, що розвиваються.

Основною ж причиною виникнення інфляції експерт називає те, що для боротьби зі світовою кризою в економіку за короткий проміжок часу влили велику кількість грошей. Ці гроші вирушили на фінансові ринки, тому нинішнє підвищення цін пов'язано з тим, що доходи підвищуються, а продуктивність праці залишається колишньою.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям назвали три види трав, які значно продовжують життя.

Популярні новини зараз

Ще смачніше, ніж олів'є: рецепт салату з ковбасою, зеленим горошком та кукурудзою

Дуже серйозна сума: українцям розповіли, як отримати 10 тисяч соцдопомог.

Так роблять усі італійці: як треба варити макарони, щоб вони ніколи не злипалися

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти попередили українців про те, що незабаром ціни на продукти харчування в черговий раз підвищаться і розповіли, що саме подорожчає.

Також "Hyser" писав, що наближається Великдень, тому вже з'явилися розрахунки того, у скільки в 2021 році обійдеться "Великодній" кошик.