Українським пенсіонерам автоматично перерахували пенсії

Заступник голови ГУ Пенсійного Фонду Олена Бойко заявила, що в Україні автоматично перерахували пенсії громадянам, які виконали вимоги за стажем: 30 років для жінок і 35 років для чоловіків. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ПФУ.

Олена Бойко зазначила, що українським пенсіонерам, які отримують виплати відповідно до Закону "про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", а також мають 35 і 30 років стажу (для чоловіків і жінок відповідно), був виконаний автоматичний перерахунок пенсій.

Підкреслюється, що середній розмір пенсійних виплат для цієї категорії пенсіонерів не може бути менше ніж 2200 гривень.

До слова в 2021 році українців чекає ще кілька підвищень пенсій. Найближче заплановано на квітень: автоматично перерахують пенсії працюючим пенсіонерам. Зазначається, що буде врахована їхня робота ще за два останні роки. Ще одна індексація пенсій розпочнеться з 1 липня у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. Українці, які отримують мінімальну пенсію отримають надбавку в 85 гривень, а максимальна пенсія збільшиться на 850 гривень. Також ще одне підвищення прожиткового мінімуму заплановано і на грудень цього року.

Також внаслідок зростання мінімальної заробітної плати в грудні отримають надбавку українці, які досягли 65 років і мають стаж 30 і 35 років (для жінок і чоловіків відповідно). Їх пенсії піднімуться на 200 гривень і складуть 2600 гривень. Крім того в жовтні планують підвищити пенсійні виплати українцям, які досягли 75-річного віку.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Пенсійному фонді назвали умову, за якої українці можуть втратити пенсії.
Також портал Hyser повідомляв, що глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна перерахувала категорії українців, яким точно відмовлять у призначенні субсидії.

Крім того портал Hyser інформував, що українців попередили про чергове підвищення пенсійного віку. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.

Популярні новини зараз

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще