У Верховній Раді готують новий законопроект, згідно з яким хочуть ввести амністію для ув'язнених.

Так, в депутати України готують на голосування новий законопроект згідно з яким буде введена амністія для деяких ув'язнених. Зазначається, що цей законопроект буде приурочений до 30-ї річниці Незалежності України.

Згідно проект Закону № 5249-1" про амністію з нагоди 30-ї річниці Незалежності України", на свободу запропоновано відпустити неповнолітніх та жінок.

Також під амністію можуть потрапити:

Але при цьому кожен випадок буде розглядатися окремо. В першу чергу важливо, щоб ув'язнена людина не ніс небезпеки для суспільства. А значить злочин, за який він отримав термін, має бути незначним.

Також обов'язково повинні бути присутніми об'єктивні фактори, які знижують небезпеку такої людини для суспільства. Йдеться про похилому віці, важкої хвороби і т. д.

Крім того будуть звертати увагу на те, скільки чоловік вже відбув терміну покарання. Якщо він тільки почався, то такий ув'язнений не може потрапити під амністію. Але от якщо до кінця терміну ув'язнення залишається зовсім мало часу, то в такому випадку людина може бути звільнена за таким законом.

Відзначимо, що цей закон тільки подається на розгляд і при голосуванні в стінах Верховної Ради він повинен набрати необхідну кількість голосів.

Раніше Hyser писав про те, що українців чекають нові заборони на електронні сигарети.

Також писали, що У мережі показали, на що йдуть Газзбути заради повернення клієнтів.

Нагадаємо, що українцям суттєво змінили правила.