Учнів 4-х та 9-х класів вирішили звільнити від здачі ДПА

Про те, що школярів, які завершують надбання початкової та основної загальної середньої освіти, не проходитимуть ДПА за минулий і цей рік, повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки України.

Наказ МОН від 3 березня цього року, №273, вже зареєстрований у Мін'юсті у вівторок, 16 березня. Це рішення прийняли через дії цивільного захисту на території нашої країни, що викликано оголошенням режиму надзвичайної ситуації. Таким чином, законодавчо врегульовано необов'язковість проходження підсумкової атестації з української мови, математики та деяких предметів, що потрапляють до переліку ДПА-2021. Учням, які підпадають під дію наказу, в атестаті проставлять позначку "звільнений" або "звільнена".

Відзначимо, що дарма що те, що "локдаун" поки не ввели на всій території нашої країни, в МОН все ж прийшли до висновку, що подібне рішення, про звільнення від підсумкової атестації, дозволить значно поліпшити епідемічну ситуацію в країні. Таким чином, це ще раз підтверджує той факт, що інфекційні та вірусні захворювання виявленого етіологічного характеру не дарма віднесені до надзвичайних ситуацій стихійного характеру.

"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.

Також в Міністерстві науки та освіти сподіваються, що даний наказ може посприяти впорядкованому завершенню цього навчального року всіма школярами, які закінчують отримання як початкової, так і основної загальної середньої освіти, в умовах третьої хвилі пандемії коронавірусної інфекції. Саме рішення має набути чинності відразу після того, як буде опубліковано в державному виданні "Офіційний вісник України".

Популярні новини зараз

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Показати ще

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, які області України можуть найближчим часом потрапити до "червоного" карантинного списку.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, як цього року учні проходитимуть ЗНО в умовах пандемії.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що лікар-інфекціоніст попередив про можливість введення повторного, але більш тривалого "локдауну" в нашій країні.