Синоптик розповіла про погоду в Україні на вихідних

Весна вже починає потихеньку заявляти свої права, тому в деяких регіонах на вихідних температура сягатиме 14 градусів тепла. Однак зима так просто не здасться: вночі ще буде трохи посипати снігом і мокрим снігом. В яких областях буде весняна погода, а де ще доведеться померзнути розповіла синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в facebook.
За словами синоптика з суботи, 13 березня для жителів західних областей настане справжня весна, вдень стовпчики термометрів піднімуться від 9 до 14 градусів тепла. Також тепло буде в південних регіонах: вдень від 8 до 11 градусів вище нуля. Ще померзнути прийдеться жителям східних областей, там вдень очікується від 1 до 4 градусів тепла.
Однак зима не поспішає йти, і в ніч на суботу нагадає про себе снігом в Сумській, Харківській, Дніпропетровській і південних областях. Проте вже вдень 13 березня опади припиняться. Вже 14 березня атмосферний фронт з Європи зіпсує погоду жителям західних областей дощами. У Карпатах очікуються опади у вигляді снігу та мокрого снігу. В інших регіонах опади в неділю, 14 березня не очікуються. Проте вже в понеділок атмосферний фронт добереться і до північних і центральних областей.
У суботу, 13 березня в столиці погода помітно покращиться: припиняться опади і ослабне вітер. Стовпчики термометрів покажуть від 5 до 9 градусів тепла, тому день буде ідеальним для прогулянки. Синоптик зазначила, що вже 14 березня вітер у столиці знову посилиться, проте опадів не прогнозується. Також Діденко рекомендувала паркувати автомобілі відповідно до синоптичної ситуації, оскільки сильні пориви вітру можуть спровокувати падіння гілок або навіть дерев.