Україну накриє мокрий сніг і хуртовина

В Україні зима вперто не бажає йти та продовжує сутичку з весною. У п'ятницю, 12 березня прогнозується значне погіршення погодних умов у більшості областей. Де пройде сніг, а які області заллє дощами розповіла синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в facebook.
Синоптик попередила, що в більшості регіонів 12 березня очікуються сильні хуртовини і мокрий сніг. На Заході весна "порадує" переважно дощами, але можливий і мокрий сніг. Винятком стануть Луганська, Донецька, Запорізька області та Крим - опади обійдуть їх стороною. Відзначається, що сухо 12 березня буде і в Дніпропетровській та Харківській областях, проте вже до вечора або 13 березня ситуація може змінитися. Також синоптик попередила про сильні пориви вітру південного, південно-західного напрямків.
Трохи погрітися в п'ятницю зможуть тільки жителі західних областей, там очікується від 4 до 7 градусів вище нуля. На всій решті території країни температура буде близько нуля градусів, крім східних областей, де стовпчики термометрів можуть показати до 3 градусів морозу.
Жителів столиці погода також не порадує весняним теплом. У Києві за прогнозом синоптика очікується близько нуля градусів, сильний вітер і снігопади. Наталка Діденко попередила, що у зв'язку з погіршенням погодних умов рух на дорогах може бути ускладненим. Також вона зазначила, що негода надовго не затримається в Україні і вже на вихідних прогнозується потепління.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Україну йдуть сильні морози. "Мінус" спостерігатиметься в більшості регіонів.

Також портал Hyser повідомляв, що синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжня весна. Природні процеси переходу погоди нестабільні, тому терміни настання весни можуть зрушуватися.

Крім того портал Hyser інформував, що найближчим часом погода буде дуже мінливою. Замість весняного тепла Україну накриють сильні дощі та мокрий сніг.