Пенсіонери України побачать не підвищення, а зниження розміру виплат

Про те, що громадянам похилого віку, швидше за все, найближчим часом, зменшать розмір пенсій майже у два рази, заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна, повідомляє видання "Українські Новини".

За словами Лазебної, питання про зміну пенсійної системи з солідарної на накопичувальну все ще обговорюється, і повноцінної реформи так і не буде - і солідарна, і накопичувальна діятимуть одночасно. Якщо ж навіть таких мінімальних змін так і не буде зроблено, то розмір пенсійних виплат скоротять з 18 до 28,7 відсотка(від середньої, затвердженої ПФУ, заробітної плати) вже до 2055 року. Про такі сумні перспективи глава Мінсоцполітики попередила під час трансляції з Пенсійного форуму в соцмережі Facebook.

Основною ж причиною, що викликала таку проблематику, Марина Лазебна вважає те, на даному етапі, ринок праці України не повністю виведений з "тіні". Тобто, не всі громадяни офіційно працевлаштовані, і з заробітних плат не йде ніяких відрахувань для наповнення Пенсійного фонду. Другою проблемою є те, що через різницю в числі працюючих і тих, хто отримує пенсію, викликаних демографічною кризою, розмір державних виплат можуть скоротити навіть раніше - до 2030 року, через те, що народжуваність і смертність не залишають жодних шансів на збільшення кількості працевлаштованих українців.

В очікуванні індексації. Фото: скріншот YouTube-відео.

Мабуть, саме через ці дві причини, наш уряд з кожним роком збільшує вік, з досягненням якого громадяни зможуть вийти на заслужений відпочинок. Практично ідентичні заходи держава застосовує і до мінімально необхідного страхового стажу - з кожним роком ці числа стають все більше і більше.

Популярні новини зараз

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Як відновити орхідею, щоб вона почала знову цвісти. Прості секрети

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у Мінсоцполітики заявили про початок березневої індексації пенсій.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, хто з українських пенсіонерів може розраховувати на доплату на суму в 700 гривень.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що, обіцяні на липень 2021 року Додаткові нарахування до пенсії, перенесли на жовтень.