Як буде змінюватися пенсійний вік в Україні

В Україні зараз продовжується пенсійна реформа, яка стосується і пенсійного віку. Так, очікується, що з часом і жінки, і чоловіки, в нашій державі будуть мати один й той самий показник. Ситуацію журналістам прокоментувала директорка департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Україні Олена Охріменко.

За словами експерта, та пенсійна реформа, яка зараз знаходиться практично на останньому етапі, розпочалася в Україні ще в 2011 році. З того часу поступово змінювалися деякі показники та вимоги для виходу на пенсію. Що стосується пенсійного віку вже з цього квітня, то і жінок він зросте.

Олена Охріменко пояснила, що в жінок, які народилися з квітня 1961 року, матимуть змогу вийти на пенсію вже в 60 років. Ті жінки, які народилися до квітня 1961 року, виходять на пенсію за старими нормами - в 59 років та 6 місяців.

Варто зазначити, що поступово пенсійний вік зростає так, щоб жінки і чоловіки виходили на пенсію однаково. Паралельно змінюються і вимоги до страхового стажу для вихода на відпочинок. Наприклад, в цьому році для того, щоб вийти на пенсію в 60 років треба мати мінімум 28 років страхового стажу (люди зі стажем від 18 до 28 років вже можуть почати отримувати пенсію в 63 роки).

До того ж не треба забувати про те, що зараз в уряді розробляють накопичувальну систему пенсій. Така система передбачує, що громадяни будуть платити додатковий податок, а після досягнення пенсійного віку вони зможуть забрати свої заощадження. Таким чином, вважають представники уряду, українці зможуть забезпечити собі гідну старість.

Популярні новини зараз

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Хитрість наших бабусь: що зробити, щоби до сковорідки нічого не прилипало

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що вже з 1 березня очікується індексація пенсійних виплат.Стало відомо, що очікувати пенсіонерам.

Також повідомлялося, що деяким пенсіонерам вже з 1 липня цього року обіцяли нові надбавки. Однак, як виявилося в результаті, надбавок доведеться чекати ще кілька місяців. З'явилися подробиці ситуації.

Крім того, міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, скільки отримають в якості пенсії в майбутньому ті, хто заробляє приблизно середню заробітну плату по країні. Така сума може вас вразити.