У популярній соцмережі запустили небезпечний челендж

В еру технологічних інновацій соціальні мережі стали звичною і для всіх буденною справою. Через соцмережі спілкуються, діляться знімками і навіть працюють. Однак нерідко такі онлайн-платформи можуть нашкодити. Так, у популярній серед підлітків соцмережі TikTok запустили небезпечний челендж, який може призвести до смерті. Батькам слід контролювати дії своїх дітей в мережі, щоб уникнути біди. Про це повідомляє "24 Канал".

У соціальній мережі з'явився челендж під назвою"випий 40 таблеток і подивися, що буде". Йдеться про препарат "Дротаверин", вживання якого в такій кількості може привести до серйозних проблем зі здоров'ям або навіть смерті. Прикладом тому трагічний випадок, який стався в ліцеї в Боярці, 16 лютого. Того дня дві подруги побачили челендж в мережі і вирішили взяти участь. Вони випили по 40 таблеток даного препарату і знепритомніли. Пізніше їх знайшли однокласниці і викликали швидку допомогу. Прибулі на місце подій медики констатували смерть однієї з дівчаток, другу вдалося врятувати. До слова ліцеїсткам було всього 13 і 12 років.

"Дротаверин" - відпускається в аптеках без рецепта оскільки є аналогом препарату "НО-ШПА". Його приймають, щоб позбавиться від спазмів в шлунку. У малих дозах препарат не є небезпечним.

Повідомляється, що дівчата, які вирішили взяти участь в небезпечному челленджі не були схильні до самогубства. Також вони були з зразкових сімей і користувалися популярністю серед однолітків. Правоохоронці порушили справу щодо доведення до самогубства.

Даний випадок не єдиний. Через день в Умані дві школярки також Ризикнули взяти участь у смертельному челленджі. Дівчата випили всього по 10 таблеток замість 40, що власне і врятувало їм життя. Школярок госпіталізували, проте самі дівчата заперечували свою участь в даному челленджі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що компанія Facebook заборонила в двосторонньому порядку новини Австралії в соцмережі.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

"Приховуйте всі могили": у Росії заборонили ховати військових, яких привезли з України

Показати ще

Також портал Hyser писав про те, що стало відомо додаток, який найчастіше використовують українці.

Крім того, портал Hyser повідомляв, що серед користувачів Інтернету набирає популярність нова соціальна мережа.