Доходи у наших громадян стали більше

В Україні останнім часом середня заробітна плата зросла приблизно на тисачу гривень. Однак Державна служба статистики не може враховувати ще й "тіньові заробітки", а також інші фактори, передає інформаційний портал Сьогодні.

Варто зазначити, що є просто не оформлені офіційно працівники, а також є самостійно зайняті підприємці. Враховуючи це та деякі інші фактори, спеціалісти економічної галузі вважають, що заробітна плата останнім часом точно стала більше у представників таких професій:

  • Державний сектор (причина - збільшення рівня мінімальної заробітної плати);
  • Спеціалісти гостродефіцитних професій (інженери, робітники-верстатники, будівельники, тощо);
  • Медики, які лікують пацієнтів з коронавірусом (через державні надбавки до зарплатні).

Ситуацію також прокоментував президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко. За його словами, є й ті українці, прибутки і яких стали через карантин значно менше. Наприклад, представники громадського харчування та готельного бізнесу. Їх прибутки зарах мінімум на 10 відсотків менші, ніж в той самий період минулого року. Причина - карантинні обмеження, коли не можна було приймати гостей в закладах харчування й таке інше.

Також прокоментував ситуацію з прибутками громадян член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. За його словами, не треба забувати про рівень безробіття в країні. За час карантину показник дійсно став вище. До того ж, підкреслив увагу економіст, чимало підприємців залишились з величезними боргами через заробітні плати своїм співробітникам.

В результати, каже Олег Пендзин, якщо за статистикою щось зростає, то на справі ніякого великого прибутку поки що в більщості громадян немає.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

"Приховуйте всі могили": у Росії заборонили ховати військових, яких привезли з України

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Показати ще

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що вже навесні урядовці планують провести перерахунок пенсійних виплат. Стало відомо, хто не отримає ніяких доплат.

Також повідомлялося, що в квітні українські пенсіонери почнуть отримувати надбавки. Стало відомо, хто та скільки отримає.

Крім того, навесні в Україні планується індексація пенсійних виплат. Українцям пояснили, на скільки та хто може розраховувати.