НБУ опублікував курс валют на 17 лютого

Українці з особливою увагою стежать за курсом валют в Україні, адже багато зберігають свої заощадження саме у валюті. Тому, кожні валютні коливання сильно турбують громадян. З'явився офіційний курс валют на середу, 17 лютого. Дані опублікувавши Національний банк України.

Згідно з даними фінансового регулятора, в середу, 17 лютого офіційний курс гривні до долара становитиме 27,83 гривні за один долар. Якщо порівнювати показники за попередній день, гривня зміцнилася на 14 копійок.

Що ж стосується євро, то 17 лютого курс цієї валюти складе 33,77 гривні за одну грошову одиницю. І в цьому випадку теж гривня значно зміцнилася - на цілих 16 копійок в порівнянні з попереднім банківським днем.

Таким чином, 17 лютого Нацбанк встановив наступний курс валют:

Що ж стосується міжбанківського валютного ринку, то там котирування долара щодо гривні зупинилися на позначках в 27,90-28,92 гривні.

Якщо проаналізувати дані курсу валют в Україні за минулий тиждень, тоді стає зрозуміло, що на всіх сегментах ринку відбулося зростання курсу долара до гривні на приблизно 0,3-1,1%.

За прогнозом, невдалий раунд переговорів України з Міжнародним валютним фондом може призвести до ослаблення гривні до 28,2 відповідно до долара.

Експерт Вадим Иосуб прогнозує поступове зростання курсу долар до гривні. Все через ситуацію з МВФ, яка констатувала, що Україна не виконала жодне з узятих на себе зобов'язань.

Це, зокрема, і збережена пільгова ціна на газ для населення, а також жодних позитивних змін у боротьбі з корупцією. Тому, новий раунд переговорів очікується навесні. В такому випадку, Україна зможе отримати транш в кращому випадку лише влітку.

Раніше Hyser писав про те, що банкіри попередили українців про те, що буде в лютому з курсом валют.

Також писали, що міністр фінансів України Сергій Марченко розповів про те, що в поточному році буде з курсом валют.

Нагадаємо, що українці можуть обміняти валюту в терміналах, в НБУ розповіли подробиці.