Колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю з журналістом Юрієм Романенком заявив, що міст через річку Кальміус, незважаючи на те, що він поки не готовий для прямого залізничного сполучення з Таганрогом, може стати важливим об'єктом для російської сторони.

Про це повідомляє Politeka .

"Це підтверджує кілька важливих моментів, які ми постійно наголошуємо. По-перше, у них є проблеми з логістикою, інакше вони б не інвестували у розширення та вдосконалення інфраструктури. По-друге, ця система залізниць свідчить про їхню залежність від цього флангу. Виходять із припущення, що залізниця Токмак-Мелітополь може бути перервана, що може вплинути на їхню логістику та військові операції", - каже Арестович.

За словами Арестовича, російське керівництво активно готується до можливих втрат на сході України та прагне зміцнити свій фланг та логістику для забезпечення військових операцій у регіоні.

"Вони припускають, що вони можуть втратити Токмак і що наші війська наблизяться до Мелітополь вже цієї зими. Тому вони збираються утримувати східні території. Зроблять аркадну залізницю в тилу від Маріуполя на Волновасі, щоб утримати цей фланг", - стверджує колишній радник.

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Показати ще

Арестович висловлює сумніви, чи вдасться росіянам здійснити цей задум.

“Подивимося, чи вийде вони це чи ні. Але російському керівництву не можна не віддати належне у розумінні проблем великої логістики. Ця війна навчила їх розумінню ризиків та майбутніх ризиків втрат”, - зазначає він.

Читайте також:

У наступному сезоні вони виростуть під два метри: як правильно зберігати цибулини гладіолусів і чим їх помити

Багато хто не знав цієї хитрості: для чого досвідчені водії обдають лобове скло газованою водою

Вони ніколи не підведуть: названі найпрактичніші та надійніші автомобілі