Медики назвали доступні кожному продукти, які запобігають закупорці судин

Лікарі назвали продукти, які здатні запобігти закупорці судин, а якщо цей процес вже почався, то уповільнити його. Про це пише портал "ТОнеТО".

Згідно з даними причиною кожної четвертої смерті є серцево-судинні захворювання, які виникають в результаті закупорки артерій. Для того, щоб запобігти проблемам з судинами необхідно скласти правильний раціон харчування, оскільки деякі продукти дуже позитивно впливають на судини.

Так, в раціон потрібно додати вівсянку. Її ефективність проти закупорки артерій була доведена ще 20 років тому, але корисні властивості підтверджують і сучасні дослідження. Ще рекомендується їсти квасолю, оскільки вона багата на клітковину та антиоксиданти, допомагають боротися із запальними процесами, які підвищують ризик серцевих захворювань.

Вчені провели ряд досліджень в ході яких виявили незвичайні властивості сочевиці. Річ у тому, що вона здатна нейтралізувати пошкодження, які судини отримують при гіпертонії. Також медики радять як мінімум двічі на тиждень вживати рибу жирних сортів, оскільки вона багата на кислоти омега-3, які зменшують судинні бляшки та буквально чистять артерії.

Прочистити артерії також допомагають фісташки. Вони містять багато жирів, які корисні для серця, а також допомагають знизити рівень холестерину в організмі. Лікарі радять додати в раціон куркуму. Вона містить куркумін, який запобігає накопиченню жирових відкладень і блокування артерій. Вживати можна шляхом додавання в їжу або в чай.

Раніше портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.

Також портал Hyser інформував, що медики назвали популярні продукти, які збільшують ризик розвитку недоумства.

Популярні новини зараз

Користуйтеся моментом: рецепт ранньої тушкованої капусти з шинкою та сметаною

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Україна може бити за будь-якими цілями на території Росії: у Британії зробили важливу заяву

Як правильно згадувати близьких на Великдень: обов'язково зробіть це, щоб рідні вас почули

Показати ще

Крім того портал Hyser писав, що лікарі з'ясували які продукти можуть захистити від розвитку злоякісної пухлини в організмі.