Ймовірно, людство вже ніколи не повернеться до колишнього життя. І попри те, що прогнози щодо боротьби з коронавірусною інфекцією втішні, вже через 5-7 років у світі з'явиться новий вірус, який буде ще сильніше і небезпечний COVID-19.

Таку думку висловила інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська в ефірі "Апостроф Live".

За словами медика, на цей момент в природі домінують вірусні інфекції. Вона пояснила, що збудники сильно змінилися, еволюціонували та мутували, через що людство просто неспроможне з ними впоратися. Зараз немає ефективних засобів для боротьби.

"Розумієте, є пандемічні цикли. Це процес циклічний. Пам'ятаєте, які в середні століття були епідемії? Ми думаємо, що все це в минулому, але ні - нічого подібного.

Збудники сильно змінилися. Зараз в природі домінують вірусні інфекції, з якими ми не можемо справлятися. У нас немає ефективних засобів боротьби", - зазначила Ольга Голубовська.

Як зазначила фахівець, поки наука не придумала нічого ефективнішого і кращого від інфекцій, ніж щеплення. Але і вони не дають 100% гарантії того, що людина не захворіє. Адже для даного збудника, такого як COVID-19, вакцини недостатньо.

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Лікар впевнена, що, на жаль, препаратів, які зможуть боротися з вірусом, немає навіть в найближчій перспективі. А тому сплески захворювання ще будуть і люди будуть гинути.

"При грипі у нас є специфічні засоби лікування, а тут їх немає. Є засоби, які досліджуються, але вони не специфічні й можуть застосовуватися при багатьох РНК-містять вірусах. Через це, на жаль, будуть гинути люди, будуть сплески захворювання", - сказала Українська інфекціоніст.

Ольга Голубовська підкреслила, що людям потрібно готуватися до нової епідемії інфекції. А тому не варто забувати про заходи захисту.

Раніше "Нyser" писав про те, що в Україні планується пом'якшити карантин, введений у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції.

Також наш портал повідомляв, Україна до кінця року винайде свою вакцину від ковіда.

Нагадуємо, Національна академія наук України дала прогноз щодо подальшого розвитку коронавірусної інфекції.