З часом частина українців можуть залишитися без пенсій із-за однієї проблеми.

Зокрема, очікується, що в 2045 році тільки 70% українців пенсійного віку зможуть отримувати виплати, а інші залишаться без гроша в основному через недостатність необхідного стажу. З цього приводу висловилися в Міністерстві соціальної політики, в якому проаналізувало нинішню пенсійну систему України. Про це пише "Головнокомандувач".


У зв'язку з цим, експерти впевнені, що потрібно терміново щось міняти, інакше не тільки, як було вищесказано, більшість літніх людей не зможуть отримувати пенсію, але і буде далі помітно падати рівень заміщення пенсіями заробітку (до 20% до 2045 року).

Також старший економіст Світового банку Зоран Анушич акцентував увагу на тому, що більшість країн, в яких накопичувальна система вводилася на заміщення солідарної, зараз мають великі проблеми. На відміну від тих країн, де пенсійні накопичення ввели як доповнення. У них ця практика виявилася куди ефективніше, а пенсійні системи набагато стійкіші, внаслідок чого спостерігаються високі рівні пенсійного забезпечення людей.

українцям розповіли, чому багато в 2045 році залишаться без пенсії, фото: Європесйская правда

Крім того, за підсумками моніторингу в Мінсоцполітики також зробили висновки, що жінки в Україні частіше оплачують пенсійні внески, ніж чоловіки. Разом з тим багато хто не бажає їх платити, щоб мати більше заробітну плату, з якої і повинні виплачуватися ці внески.

Також згідно з отриманими даними можна зробити висновки, що молодь, яка ще здобуває освіту, взагалі практично не бере участі в оплаті пенсійних внесків.

Раніше "Hyser" писав про те, що українські пенсіонери отримали тривожний дзвіночок.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, хто може претендувати на підвищення пенсійних виплат.

Нагадуємо, що екс-міністр Розенко розповів, до чого готуватися пенсіонерам.