Автомобілісти часто стикаються із проблемою появи сивого нальоту на внутрішній стороні лобового скла своїх машин.

Докладніше про те, як позбутися каламутного нальоту на лобовому склі вашого автомобіля, читайте у нашому матеріалі.

Цей наліт може бути результатом куріння в салоні автомобіля або залишків продуктів автомобільних вихлопів, таких як олія, кіптява та бензин. Навіть вугільний фільтр не завжди здатний повністю захистити скло від такого нальоту, оскільки через два тижні експлуатації фільтр може пропускати до 4% гару.

Якщо вам потрібно очистити скло від жирного нальоту всередині автомобіля, може допомогти засіб "Антифог", який можна придбати у будь-якому автомагазині.

Інший спосіб, рекомендований автомобілістами, – використовувати димексид (аптечний засіб) та нашатирний спирт. Розведіть димексид у дистильованій воді у пропорції 1:4 (одна частина димексиду, чотири частини води). Потім додайте 20 мл нашатирного спирту. Перед використанням суміші надягайте медичну маску та захисні рукавички.

Відкрийте всі дверцята в автомобілі та накрийте панель приладів рушником, щоб уникнути попадання кошти на неї. Змочіть ганчірку з мікрофібри в готовому розчині і обережно протріть внутрішній бік лобового скла. При необхідності ви також можете протерти скло дверей і заднє скло автомобіля.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Якщо додати трохи гліцерину в такий розчин і використовувати його для протирання скла в автомобілі кожні два тижні, це допоможе запобігти запотіванню.

Таку ж суміш можна використовувати і для зовнішньої сторони автомобільного скла, що допоможе запобігти осіданню бруду на його поверхні.

Фахівці також рекомендують використовувати лимон та сиру картоплю для видалення нальоту на склі автомобіля. Лимонна кислота допоможе легко розчинити жирний наліт. Протріть скло лимоном і добре протріть його сухою ганчіркою.

Лайфхак із сирою картоплею полягає в тому, щоб промити картоплю, розрізати її навпіл і натерти стороною зрізу скло та дзеркала автомобіля. Потім витріть їх сухою ганчіркою, поки поверхня не стане сухою.

Ці методи можуть допомогти вам позбавитися від нальоту на склі всередині та зовні автомобіля та підтримувати їх у чистому та прозорому стані.

Читайте також:

Справжня хитрість водія: для чого автомобілісти возять у багажнику пляшку з оцтом

Багато хто про це не знав: як правильно буксирувати автомобіль, якщо на ньому встановлено автоматичну коробку передач

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі