В Україну нещодавно повернулися відключення світла через те, що температура повітря полетіла вгору. Це тривало кілька днів.

22 серпня стало першим днем ​​без відключень, а що ж на нас чекає завтра, 23 серпня? До речі, українці відзначатимуть свято – День прапора, тому будьте гранично обережні та уважні до сигналів повітряної тривоги. Повернімося до електроенергії.

Відключення світла

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що 23 серпня 2024 застосування відключень електроенергії не прогнозується. Про це йдеться у повідомленні компанії від 22 серпня.

Укренерго зазначає, що споживання електроенергії продовжує зростати через спеку. 22 серпня станом на 9:30 рівень споживання був на 1,8% вищим, ніж попередньої доби. 21 серпня максимум споживання був на 1,4% вищим, ніж 20 серпня.

Незважаючи на відсутність прогнозованих відключень, компанія нагадує, що українська енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб'єктах продовжуються аварійні та планові ремонти.

Популярні новини зараз

Захочеться з'їсти всю каструлю за один раз: рецепт польського білого борщу з ковбасками та вершками

"Про що я мріяла": Катя Реп'яхова похизувалася "хоромами", в яких житиме з Віктором Павліком

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Це критично для нас: Кирило Буданов розповів про військову допомогу для рф, яка загрожує Україні

Показати ще

Укренерго закликає споживачів економно використовувати електроенергію протягом доби, особливо з 16:00 до 22:00, та не включати кілька потужних електроприладів одночасно у цей період.

22 серпня Україна залучала аварійну допомогу із енергосистеми Словаччини. Протягом доби також відбувається імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 19660 МВт*год, з максимальною потужністю в окремий годинник до 1333 МВт. Експорт електроенергії не відбувається та не передбачається.

Читайте також:

Українців із дітьми депортували із Європи: що треба знати всім, хто за кордоном.

До зими далеко, але ціни вже летять вгору: скільки коштує консервація у супермаркетах .