• рис 1 склянка;
  • вода 2 склянки;
  • цибуля 1 штука;
  • олія 30 гр;
  • сіль за смаком;
  • спеції сухі на смак.

Отже, цибулю потрібно очистити від лушпиння та промити в холодній воді. За допомогою гострого ножа дрібно нарізаємо цибулю, змочуючи ніж у холодній воді, щоб уберегти очі.

На гарячу сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо нарізану цибулю. Обсмажуємо його до золотистого стану, періодично помішуйте, щоб не підгоріли. Це зручно робити за допомогою дерев'яної лопатки.

Увага! При приготуванні рису на стадії обсмажування цибулі можна використовувати й інші овочі, такі як морква, помідори, броколі. Такі овочеві додавання зроблять рис не тільки смачним, а й кориснішим.

Поки смажиться цибуля, рис потрібно промити кілька разів у холодній воді. Потім всю воду злийте, скориставшись друшляком.

Коли цибуля обсмажилася, додаємо до неї в сковороду промитий рис. Все перемішуємо та обсмажуємо 3-4 хвилини.

Додаємо до рису трохи солі та спеції. Для надання рису красивого жовтого кольору можна додати трохи куркуми. Все добре перемішайте.

Популярні новини зараз

3 фатальні помилки, які вбивають кабачки ще до цвітіння - і як виростити врожай, що стане вашою гордістю

На дорогах - зачистка: у Києві почали блокувати машини та виписувати штрафи

Чи отримають пенсіонери виплати у квітні-2025: у ПФУ зробили заяву для українців

Показати ще

Додаємо до сковороди необхідну кількість гарячої води. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Потім накрити сковороду кришкою, зробити мінімальний вогонь і залишити готуватися приблизно на 10-15 хвилин. Потрібно, щоб крупа ввібрала рідину.

Як тільки вода вбереться в рис, вимикаємо вогонь і залишаємо рис постояти під кришкою ще 15 хвилин. Потім можна подавати рис гарячим.

Читайте також:

Ніжніше не буває: рецепт соковитих курячих відбивних, які потрібно робити у духовці

Швидко і дуже смачно: рецепт яєчних конвертиків із сиром та шинкою

Як до весни зберегти картоплю в квартирі чи льоху, щоб вона не проростала. Цікава хитрість