- рис 1 склянка;
- вода 2 склянки;
- цибуля 1 штука;
- олія 30 гр;
- сіль за смаком;
- спеції сухі на смак.
Отже, цибулю потрібно очистити від лушпиння та промити в холодній воді. За допомогою гострого ножа дрібно нарізаємо цибулю, змочуючи ніж у холодній воді, щоб уберегти очі.
На гарячу сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо нарізану цибулю. Обсмажуємо його до золотистого стану, періодично помішуйте, щоб не підгоріли. Це зручно робити за допомогою дерев'яної лопатки.
Увага! При приготуванні рису на стадії обсмажування цибулі можна використовувати й інші овочі, такі як морква, помідори, броколі. Такі овочеві додавання зроблять рис не тільки смачним, а й кориснішим.
Поки смажиться цибуля, рис потрібно промити кілька разів у холодній воді. Потім всю воду злийте, скориставшись друшляком.
Коли цибуля обсмажилася, додаємо до неї в сковороду промитий рис. Все перемішуємо та обсмажуємо 3-4 хвилини.
Додаємо до рису трохи солі та спеції. Для надання рису красивого жовтого кольору можна додати трохи куркуми. Все добре перемішайте.
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Додаємо до сковороди необхідну кількість гарячої води. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Потім накрити сковороду кришкою, зробити мінімальний вогонь і залишити готуватися приблизно на 10-15 хвилин. Потрібно, щоб крупа ввібрала рідину.
Як тільки вода вбереться в рис, вимикаємо вогонь і залишаємо рис постояти під кришкою ще 15 хвилин. Потім можна подавати рис гарячим.
Читайте також:
Ніжніше не буває: рецепт соковитих курячих відбивних, які потрібно робити у духовці
Швидко і дуже смачно: рецепт яєчних конвертиків із сиром та шинкою
Як до весни зберегти картоплю в квартирі чи льоху, щоб вона не проростала. Цікава хитрість