Квашена капуста - це маст хев у кожному холодильній камері в зимовий період. Її легко приготувати, і дешево, чого не сказати про інші зимові салати. Плюс така капуста може бути начинкою для пиріжків, картопляних зраз, вареників.

Квашена капуста - дуже корисний продукт для організму. У ній багато корисних бактерій, вітаміни С та К, натрій, залізо, фолієва кислота. Така капуста багата на пребіотичну клітковину, яка впливає на здоров'я і стан кишечника.

Рецептом смачної закуски поділилася на YouTube-каналі Закарпатська Господиня, повідомляє РБК-Україна.

Інгредієнти

  • Капуста 4 кг
  • Сіль 3 ст. ложки з маленькою гіркою
  • Лавровий лист
  • Чорний перець горошок
  • Буряк червоний 300 гр
  • Морква 300 гр

За цим рецептом можна приготувати два види квашеної капусти – з буряком та без. Кількість інгредієнтів розрахована на дві банки по 4 літри.

Для початку необхідно нашаткувати капусту, потім додати в неї тонко порізану моркву, посолити, покласти чорний перець горошком і лавровий лист. Далі потрібно перемішати все руками, пожмякати, доки капуста не пустить сік. Слідом треба скласти все в банку, утрамбувати. Капуста має пустити сік.

Так само зробіть і капусту з буряком. Повторіть все те саме, що і з морквою. Залишіть банки на три дні при кімнатній температурі. Досвідчені господині рекомендують раз на добу робити качалкою або ложкою отвори, через які відбуватиметься циркуляція повітря та виходитиме гіркота.

Популярні новини зараз

Зеленський вперше розкрив деталі операції "Павутина": яку роль у ній відігравали російські водії

Мобілізація чоловіків 60+: хто з українців може піти служити вже скоро

"Перемога буде своя": експерт пояснив, як в Україні закінчиться війна, цей сценарій сподобається не всім

Мобілізація чоловіків передпенсійного віку: правила для 50+ посилюються – ТЦК вже готові

Показати ще

Читайте також:

Як приготувати котлети без яєць та м'яса?

Дуже швидка закуска з тонкого лаваша з сиром та сиром. Рецепт

Магазинного більше не схочеться: як приготувати домашній сир. Простий рецепт