Сьогодні вранці, 29 липня, російська сторона заявила про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де перебувають українські полонені. За даними Міноборони РФ під час обстрілу в'язниці загинули десятки українських військовополонених (поранених – більше сотні), а співробітники ізолятора та охоронці майже не постраждали. Про те, як кваліфікувати загибель такої кількості військових, уже висловились і в Генштабі, і в полку "Азов".

Так, пропагандистське російське видання РИА Новости сьогодні опублікувало інформацію, що ЗСУ нібито вдарили по колонії та внаслідок цього загинули 53 українських військовополонених, зокрема бійців полку "Азов". В Міноборони Росії стверджують, що удар було завдано ракетами HIMARS.

Українська сторонавже відреагувала на трагедію. Так, радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що ЗСУ ніколи не стали б стріляти по місцях ув'язнення полонених.

"Ці заяви необхідно перевірити щодо того, щоб це була правда, а не черговий фейк роспропаганди. Якщо це виявиться правдою, то очевидно, що вбивство українських полонених - це ще один жахливий та цинічний злочин Путіна та його спільників", - наголосив Геращенко.

В Генштабі вже заявили, що по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

На думку українських військових, за реалізацією ракетного обстрілу Оленівки стоїть виключно російська сторона. Таким чином російські окупанти переслідували свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ на тимчасово окупованій території Донецької області.

Популярні новини зараз

Створені для багатства: ці три знаки Зодіаку народжені, щоб купатися в грошах

Оновлення малинника: як це зробити без пересадки кущів, починайте вже восени

"З Парижа з любов'ю": Надя Дорофєєва в шкірі охопила попу і підкорила Францію у стилі "Матриці"

Гідна заміна "Шубі": рецепт сільського салату з оселедцем та картоплею

Показати ще

Тепер стало зрозумілим, чому днями українських полонених перевели до промзони, саме у цей барак, по якому 29 липня був удар.

"Це був барак, у якому були бійці "Азова", їх перевели до нього за кілька днів до обстрілу, ми ще не могли зрозуміти, чому", - інформує українська розвідка.

Екскомандир полку "Азов" підтвердив вибух у в'язниці в Оленівці з полоненими "азовцями" та закликав не поширювати інформацію рашистів.

"Достовірних даних щодо жертв ми поки не маємо, але точно є загиблі та поранені", — підтвердив вибух екскомандир полку «Азов» Максим Жорін.

"Моя особиста думка (не офіційна версія) - це зробили хворі російські під*р*си. Самі підірвали казарму з нашими полоненими. Причини та логіки тут немає - вони просто *бнуті тварини", — зазначив Жорін.

Також він закликав ЗМІ не поширювати неперевірені джерела рашистів і дочекатись офіційної інформації.

Читайте також:

Захищав Україну: не стало відомого українського поета

Путін в інвалідному візку: як ЗСУ гримнуть останнього президента РФ

У Медведєва лопнула "хвіртка" між ніг: напився і почав загрожувати НАТО