Гітлер їздив по німецьких вухах 12 років, Путін же продовжив справу Сталіна у відродженні російського національного патріотизму (який більшовики тиснули всі перші роки своєї влади) і нав'язує свою ідеологію ось уже 22 роки. Не дивно, що українцям довелося зіткнутися з нацизмом росіян, адже він вже став невід'ємною частиною національного характеру росіян. Нацизму настільки органічного для них, що їм навіть в голову не приходить, що це він і є. Вони його сприймають як норму. Як щось само собою зрозуміле. Інакше як пояснити заяви Лаврова, які шокують всіх і кожного.

І правда, Глава МЗС Росії Сергій Лавров настільки занурився в контекст російського великодержавного нацизму, що несе часто повну нісенітницю і витягує назовні якісь зовсім дикі Анекдоти, нітрохи не піклуючись про свою репутацію в світі.

Так, наприклад, в інтерв'ю телеканалу TF1 29 травня Сергій Лавров заявив, що у всіх бідах України винна Франція. За його словами, Париж відіграє ключову роль у розпалюванні "українського неонацизму та націоналізму".

Слова Лаврова опубліковані на сайті міністерство.

"На превеликий жаль, в тому, що стосується розпалювання українського націоналізму, неонацизму, Франція грає одну з ініціативних ролей. Нам сумно це бачити", - підкреслив він.

Крім того, Лавров заявив, що Париж активно бере участь у поставках зброї Україні та вимагає від Києва повної перемоги у війні, аж до повного знищення Росії. Дипломат зазначив, що Макрон постачає в Україну не тільки оборонну, а й наступальну зброю.

Популярні новини зараз

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Показати ще

"Це говорить тільки про те, що всі наші багаторічні звернення до Заходу із закликом домовлятися на рівноправній основі не просто не були почуті, а свідомо проігноровані. Значить, Захід ніколи і не хотів рівноправної Співдружності і співпраці з Російською Федерацією", — зазначив Лавров.

При цьому глава МЗС Росії додав, що Росія зауважує намір Франції просувати концепцію "стратегічної автономії". Президент країни Еммануель Макрон послідовно підтримує цю позицію, проте подібного ентузіазму немає в інших країн Європи.

"Президент [Франції Еммануель] Макрон багато разів говорив про необхідність нової архітектури європейської безпеки, але США нічого не дозволяють зробити. І не дозволять. США повністю підпорядкували собі Європу", - уклав він.

До речі, не так давно Сергій Лавров звинувачував Ізраїль у підтримці "неонацистського режиму" в Україні. Скандал навколо Ізраїлю розгорівся після того, як Лавров в інтерв'ю італійським ЗМІ розповів про нацистів, Гітлера і євреїв.

Все закінчилося тим, що Глава МЗС Ізраїлю викликав "на килим" російського посла і заявив, що євреї не могли вбивати себе самі під час Голокосту.

Слова Лаврова засудили в Києві, а також у США. Всі прийшли до висновку, що сам Лавров страждає однією з форм "низького расизму".

Читайте також:

У Росії по радіо дві години звучав гімн України та українські пісні.

Готові до бунтів: військові РФ збираються розстрілювати своїх генералів.

Це Росія: сліпому росіянину, у якого ДЦП, надіслали повістку до військкомату.