Білорусь проводить навчання своїх військ на кордоні з Волинською областю України. Таким чином білоруська влада намагається стримувати перекидання українських сил на схід, де зараз йдуть важкі бої з окупантами.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів. "Ми не можемо ігнорувати цю загрозу, тому змушені утримувати сильні угруповання на цьому напрямку", – пояснив аналітик.

За його словами, сама армія Білорусі слабка, непрофесійна і невмотивована. Білоруси-це народ, який майже ніколи не воює. "У них навіть гімн починається зі слів, що вони мирні люди", – зазначив Андрусів.

Він додав, що серед цих мирних людей є ті, хто на боці України.

"Для нас важливо, що партизанський рух є в Білорусі. У перші місяці війни дійсно було кілька важливих операцій, в тому числі підривали залізничні колії. Очікувати чого особливого поки немає підстав", - вважає аналітик.

За його словами, президент країни-агресора РФ Володимир Путін "фактично анексував Білорусь, точніше Лукашенко", і це пояснює нинішню ситуацію.

Популярні новини зараз

Доведеться одразу віддати майже 8 тисяч: українських водіїв почали масово штрафувати у Польщі

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Білі чи коричневі: які яйця найкраще фарбувати на Великдень та що потрібно знати

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Показати ще

"В умовах цієї анексії Лукашенко намагається якось підігравати Путіну, але таким чином, щоб це не мало наслідків. Політика "допомагати Путіну без наслідків" буде зберігатися і далі. Тому взагалі я не очікую якихось особливих дій партизанів на території Білорусі і не бачу там сил для цього", – зазначив Віктор Андрусів.

Читайте також:

Лукашенко: у нього забрали 20 мільйонів доларів на користь України

Увійде в історію: Патріарха Кирила хочуть позбавити престолу. Такого ще не було

Рідкісний баран: російський солдат грабував квартири українців і залишав своє фото