Відеозвернення до бундестагу президента України Володимира Зеленського з Києва, на який щодня падають Російські бомби, вречатлило як звичайних українців, так і середньостатистичних німців. Ще б пак, його промова була прямою, відвертою та емоційною, однак на заклик вкотре закрити небо над Україною, повисла лише тиша.

Так, у Німеччині підтвердили небажання НАТО відкрито втручатися в "конфлікт" в Україні і не збираються організовувати безпольотну зону над Україною. За словами, міністра оборони ФРН Крістіни Ламбрехт, країни Альянсу просто побоюються непрогнозованої ситуації.

"Північноатлантичний альянс не стане воюючою стороною, і в даному відношенні нічого не зміниться", - підкреслила дипломат.

Ламбрехт зазначила, що Німеччина, як і інші члени НАТО вже надає допомогу Україні, поставляючи зброю, а ось закривати повітряний простір України ніхто не буде, так як всі побоюються "непередбачуваних наслідків" через таке рішення.

До речі, одним з перших відреагував на заяву міністра оборони Німеччини Христині Ламбрехт, радник глави офісу президента України Михайло Подоляк. Він заявив, що заява міністра оборони Німеччини Крістіні Ламбрехта про неможливість участі НАТО у війні Росії проти України і створенні безпольотної зони заохочує війська РФ до нових вбивств в Україні.

"Не хочете називати війну війною і боїтеся Путіна, то хоч не робіть провокаційних заяв», — підкреслив Подоляк.

Популярні новини зараз

Побілка дерев: точні дати, коли її потрібно проводити - не пропустіть момент

Ця помилка позбавить вас урожаю: як доглядати полуницю восени

Водіїв залишать без грошей: за нове порушення доведеться викласти 17 тисяч гривень

Секретні інгредієнти, з якими тушкована капуста стане неземним смаколиком

Показати ще

Читайте також: "Тихо прийшли, тихо пішли": звичайні українські хлопці вкрали у росіян новий танк.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що військовий експерт розповів, як розвиватимуться ситуація на фронті.