24 лютого о 5 ранку Росія напала на Україну, а вже в п'ятницю бій прийняла столиця суверенної держави - Київ. І правда, ворог влаштував криваві бої під Києвом, щоб прорватися в столицю і захопити владу. Ось тільки це місто ніхто здавати не збирається.

Стало відомо, що в Києві тимчасово змінюється влада. Так, Президент України Володимир Зеленський призначив головою Київської міської Військової адміністрації генерала Миколу Жернова для професійної оборони столиці.

"Захистимо Київ-захистимо державу. Київ-це серце нашої країни. І воно повинно битися. І воно буде битися, щоб перемогло життя", – заявив Зеленський у своєму відеозверненні 1 березня 2022 року, додавши, що "оборона столиці зараз понад усе".

"Щоб гарантувати оборону міста. Щоб блокувати ворогові підступи до нашої столиці. Щоб у киян було все необхідно", - так аргументував своє рішення глава держави.

Про цю людину відомо те, що Микола Жернов пройшов шлях від командира взводу до командувача Силами підтримки Збройних Сил України. У 2014-15 р. р. він на високому рівні організовував Інженерне забезпечення бойових дій Збройних Сил України, після чого був в РНБО державним експертом Служби військової безпеки.

Популярні новини зараз

Подорожчають не тільки продукти, комуналка і пальне: Київстар, lіfecell і Vodafone накрутять тарифи

Гірчиця та фацелія – не єдині: який сидерат допоможе відновити родючість ґрунту

Шикарний вигляд, городина за вікном та росіяни-сусіди: де живе Олег Винник у Німеччині

Проріджування, мульчування, профілактика та підготовка до зими: обов'язково зробіть це з кущами малини

Показати ще

До речі, у Миколи Жернова є досвід миротворчої місії, так як з 2001 по 2002 рік у складі багатонаціональних сил ООН з підтримання миру він це робив у Південному Лівані.

При цьому Віталій Кличко залишається мером Києва.

"У нього буде своя сфера відповідальності. І тепер це буде спільна робота мера і глави Військової адміністрації. Після війни повернемо все на свої місця в столиці", – пояснив своє рішення українцям Зеленський.

Відзначимо, що в Києві вночі 27 лютого було кілька боїв між захисниками України і диверсійними групами противника. Зараз ситуація повністю під контролем української армії і територіальної оборони.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російська армія несе серйозні втрати в Україні.

Також "Hyser" писав, що у мережі опублікували телефонну розмову російського полоненого.

Крім того, в Росії вже розповіли про долю Путіна: одним єдиним і рідним місцем для нього буде бункер.