"Московська красуня", "Міс СРСР", різноманітні регіональні конкурси краси підняли на вуха весь Радянський Союз.

Ну от коли КДБ провела свій конкурс краси" Міс КДБ", і надрукували про це статтю в радянській пресі, це викликало бурхливу реакцію громадськості. Детальніше про це інформують росЗМІ.

Багато радянських громадян знали, що в структурі КДБ працювали жінки. Їх називали "ластівками", які допомагали плести мережі навколо іноземних дипломатів та інших цінних джерел важливої інформації. Робота "ластівок" полягала в тому, щоб скомпрометувати людину інтимним зв'язком, а потім шантажем або умовляннями примусити до співпраці і шпигунства.

І ось восени 1990 року весь Радянський Союз побачив першу красуню КДБ – Катерину Майорову, 21-річну дівчину, яка активно брала участь в роботі структури. Після феєричної перемоги Майорової на конкурсі, іноземні журналісти накинулися на дівчину заради сенсаційного інтерв'ю. Вони розраховували, що дівчина розповість що-небудь про «внутрішню кухню» радянських спецслужб. Одне з інтерв'ю дівчина дала журналісту The Washington Post.

Катерина Майорова, фото: росЗМІ

У самому відомстві вважали, що даний конкурс допоможе підняти престиж КДБ, яка вважалася спадкоємицею ЧК. Голова КДБ Володимир Крючков, який очолював у відомство в 1988 році, хотів переконати весь світ, що його структура «перебудувалася» і стала, свого роду, «Міністерством любові». Чиновник давав різні інтерв'ю, а також проводив екскурсії, в тому числі на Луб'янку. Це посприяло тому, що багато іноземних журналістів заговорили про те, що Радянський Союз займається активною саморекламою своїх спецслужб. Про подальше життя переможниці "Міс КДБ" Катерині Майорової більше нічого не відомо.

Популярні новини зараз

Українцям призначатимуть ліки за новими правилами: які тепер діють обмеження

Володимир Зеленський підтвердив швидке закінчення війни: "Путін дуже боїться"

Ідеальний час для посадки озимої цибулі: найкращі сорти для казкового урожаю

Не буде поразки ні України, ні росії: чеський президент попросив Зеленського бути реалістичним

Показати ще

Проте вважалося, що це був всього лише єдиний внутрішній корпус конкурс краси. Після 2000 років часто проводилися подібні заходи до 8 березня, але мали тільки регіональний масштаб.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що Ксенія Собчак публічно підтримала дії Володимира Путіна.

Нагадуємо, що у США назвали нову дату вторгнення Росії в Україну.