Ось уже 8 років український народ живе в стресі і очікуванні, що в будь-який момент може початися повномасштабне вторгнення Росії. При цьому звичайно ж страждає українська економіка, так як істерія позначається на рейтингах країни, курсі валют, відтоку інвесторів і не тільки. В останніх два тижні і зовсім увагу всіх найвпливовіших політиків світу було звернено в бік України. Ще б пак, за даними ЦРУ "час Х" мав настати 16 лютого.

Зараз Україна шукає свій шанс на те, щоб зберегти свою державність. Ще б пак, Захід розуміє, що однією Україною в разі війни Путін не обмежиться, США теж намагаються вирішити конфлікт мирним дипломатичним шляхом, ось тільки при цьому закликають американців покинути Україну будь-яким способом, а в Росії все, що відбувається називають просто істерією і гібридною війною, адже у Кремля намірів починати військові дії немає.

Разом з тим, хоч Москва і заперечує наявність агресивних планів по відношенню до Києва, але багато хто вважає, що спільні навчання Росії і Білорусії біля кордонів з Україною можуть бути маскуванням для організації нападу.

При цьому всі розуміють, що насправді зараз відбувається конструювання нової, тимчасової архітектури безпеки в Європі і світі, яке передбачає нагнітання ситуації, струс ринків і спроби вибити з опонента більше поступок.

Так, схоже, всі сильні країни світу розуміють, що є певна "межа" відносин і зараз конфлікт спровокований для того, щоб вийти на нові рішення і компроміси в політиці.

Зараз є перші ознаки того, що пік ескалації проходить. про це можуть свідчити запрошення спостерігачів від Прибалтики на військові навчання, дипломатія другого плану, заява про відведення військ, виведення посольств, а разом з ними - західних інструкторів з території України - це також певною мірою сигнал Росії до того, що Захід готовий до конструктивної співпраці з деескалації.

Популярні новини зараз

Взимку ви точно не пошкодуєте, відкриваючи банку за банкою: рецепт маринованих баклажанів, які готуються цілими

Аномальна осінь огорне Україну: з дня на день погода по-справжньому здивує

Українців, які виїжджають до Польщі, попередили про важливе нововведення

Анатолій Анатоліч засвітився за кордоном і похвалився цим: "Можу виїжджати за законом"

Показати ще

При цьому, за словами політичних експертів, посилення конфлікту з Росією може повторитися в іншому вимірі і з іншими ставками вже восени цього року. Україна знову може зіткнутися з новими загостреннями на лінії розмежування, повторенням історії з посиленням військової присутності в ОРДЛО і Криму і блокуванням Чорного моря.

А тим часом Президент Росії Володимир Путін вкотре закликає НАТО дати гарантії про те, що Україну не приймуть до Альянсу.

Нагадаємо, що у зв'язку з можливим вторгненням Росії в Україну наші польські колеги вже готові прийняти масовий потік українських біженців.

Також наш портал повідомляв, що експерт розповів про вторгнення Путіна і можливі наслідки.

Нагадуємо, що глава Кремля Володимир Путін вже запропонував екс-президенту України Петру Порошенку притулок у Москві на час війни.