Якщо ви любите сало, то ви обов'язково оціните рецепт ідеальної закуски, запеченої в духовці.
Для цього необхідно взяти 1 кілограм самого тонкого сала, яке, зазвичай, найдешевше на ринку. Якщо попадуться прожилки м'яса, то це навіть добре.
Злегка підморожене сало наріжте на смужки товщиною 1 сантиметр.
Перекладаємо сало в миску.
Прикро стане багатьом: якою буде індексація пенсій у 2025 році
Тисяча гривень до пенсії зайвою не буде: як пенсіонерам отримати додаткові виплати
Друга дружина Остапчука жорстко пройшлась по колишньому: "Ти знаєш, хто мій...?"
Олександр "Терен" Будько накинувся на українців через шоу "Холостяк": "Я нікому не забороняю втратити ноги"
Беремо велику цибулину і нарізаємо її на кубики.
Додаємо цибулю до сала.
Один великий зубчик часнику видавлюємо через часничницю і додаємо до сала.
Натремо середню моркву на середній тертці і додамо туди ж. Додамо столову ложку солі, 3 щіпки чорного меленого перцю, 1 щіпку приправи для шашлику, 2 щіпки меленого кмину, 1/2 чайної ложки солодкої паприки. Всі інгредієнти з салом ретельно перемішуємо.
Після цього залишаємо сало маринуватися при кімнатній температурі на півгодини.
Через 30 хвилин додаємо одне яйце і все ще раз ретельно перемішуємо.
Беремо два рукави для запікання і дві однакові порції сала розкладаємо по пакетам. Звертаємо рулетом і перев'язуємо мотузкою, щоб рукав не розв'язався.
Кладемо обидва рукава в форму для запікання швом вгору, щоб в процесі готування з нього не витік сік.
Розігріваємо духовку до 170 градусів Цельсія і залишаємо в ній рулети запікатися на 1 годину.
По закінченню часу дістаємо рулети. Потрібно проткнути їх ножем, щоб позбутися від зайвого жиру поки вони гарячі.
Коли сало охолоне, помістимо його на ніч в холодильник під гніт 2-2,5 кілограма, щоб воно спресувалося.
Дістаємо вранці рулети з холодильника, прибираємо рукав і нарізаємо сало на скибочки.
Приємного апетиту!
Раніше Hyser писав про те, як приготувати ніжні оладки на молоці.
Також Hyser повідомляв, що рецепт салату "примхлива жінка".