Громадянам України повідомили дивовижну новину, яка стосується нового податку. У мережі повідомили, що українців нібито хочуть змусити платити за цукор напоями.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Оглядач»

Голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький приголомшив українців новою пропозицією. Він заявив про те, що потрібно ввести новий податок - на цукор в газуваних напоях. Як би дивно це не звучало, але в цьому є певна мета – подорожчання газованих напоїв, що дозволити знизити вживання цих продуктів.

Генеральний директор Baker Tilly Ukraine розповів, що завдяки такому податку держава не тільки отримає гроші, але і зможе проводити моніторинг та адміністрування.

Важливо відзначити, що якщо такий податок і затвердять, то потрібно буде зробити спеціальну систему, яка контролюватиме платників податків.

Сахар
Сахар

Популярні новини зараз

Українська зірка мобілізувалася до ЗСУ: "Час брати більшу відповідальність"

Анна Кошмал раптово "вийшла з тіні" і вразила новими формами: "Тепер у мене..."

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Допоможе звичайна банка: як правильно зберігати часник, щоб він довго не псувався

Показати ще

"Якщо це окремий податок, збори по ньому потрібно буде якимось чином моніторити. Це призведе до додаткових витрат, це точно. Але чи істотні надходження - щоб спрогнозувати, потрібно мати більше інформації про ринок", - розповів голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

Крім цього, український чиновник вважає, що гроші з цього податку не повинні йти в загальний фонд бюджету, а бути цільовими. Наприклад, в Мексиці така практика – звична справа.

За словами президента Асоціації дієтологів України Олега Швеця, в Мексиці податки з солодких газованих напоїв йдуть на боротьбу з ожирінням.

Шкода солодкої газованої води, фото: youtube.com

Важливо помітити, що такий податок існує не тільки в Мексиці, але і в Латвії, Польщі, Ізраїлі та багатьох інших країнах світу.

Це дуже цікавий і незвичайний проект для України, як він працюватиме поки не відомо - час покаже.

Нагадаємо, що українцям розповіли наскільки подорожчає алкоголь в Україні.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, якою буде пенсія, якщо немає трудового стажу.

Також портал "Hyser" писав, що українцям повідомили, що на територію України йде сильний мороз.