У мережі були опубліковані відеозаписи, на яких відображено, як колона російської військової техніки рухається в Казахстані

Не так давно в Казахстані почалися масові акції протесту, на які вже встигла відреагувати сусідня держава — Росія. Раніше повідомлялося, що Кремль відправив до Казахстану десантників, проте цим все не обмежилося: Telegram-канал "Військовий оглядач "опублікував ролик, на якому відображено, як колона російської бойової техніки рухається по Казахстану.

У повідомленні, зробленому Telegram-каналом, йдеться про те, що Російська Федерація перекидає в сусідню країну. На відеоролику відображено, як колона бойових десантних машин БМД-3 ВДВ РФ направляється на навантаження.

Повідомляється про те, що крім російських військових В Казахстан прибули також перші підрозділи миротворчих сил ОДКБ. Це вірменські військовослужбовці, які забезпечуватимуть безпеку стратегічних об'єктів Казахстану. Крім того, ще 200 військовослужбовців з Таджикистану в рамках миротворчої діяльності охоронятимуть громадський порядок.

У Киргизстані зробили заяву про те, що військові повинні займатися виключно захистом стратегічних об'єктів і не повинні будь-яким чином взаємодіяти з цивільними, в тому числі і забезпечувати громадський порядок. Киргизстанський парламент ще не прийняв рішення про відправку військових до Казахстану.

Нагадаємо, що причиною значних хвилювань серед населення Казахстану стали зростаючі ціни на паливо. З 4 на 5 січня протест мирних жителів радикалізувався, після чого почалися зіткнення з правоохоронцями, погроми магазинів і банків, а також спалення мерії Алмати і колишньої резиденції президента Казахстану.

Популярні новини зараз

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Навіть хімія не потрібна: чим відмити унітаз від потік. Простий лайфхак

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що провісниця заявляє про те, що скоро на Путіна здійснять замах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО проведе засідання у зв'язку з російською загрозою для України.

Також "Hyser" писав, що у Росії загорівся нафтопереробний завод.