Вже ні для кого не секрет, що діяльність людини на 90% змінила Клімат на планеті Земля. Більш того, кількість CO2 в атмосфері настільки швидко зростає, що кожен четвертий вид рослин і тварин вже зараз знаходиться під загрозою вимирання, а деяким країнам і зовсім загрожує знищення. Україні, схоже, теж дістанеться.

Якщо вірити вченим, то вже через 30 років зміни клімату можуть перетворити південь України на суцільну пустелю, а унікальні родючі чорноземи будуть загублені.

Найбільше дістанеться Черкаській, Херсонській, Кіровоградській, Полтавській та Вінницькій областях. Настільки сумний прогноз озвучений у дослідженні Світового банку щодо впливу зміни клімату на економіку України, проведеного за ініціативою Мінекології.

Так, вчені спробували змоделювати ситуацію в Україні якщо боротися з викидами вуглецю і без будь-яких дій на цей рахунок. Таким чином за Вступні дані відповідно було взято збільшення температури до 2100 року на 2,4°C і на 4,3°C.

При цьому навіть при більш сприятливих умовах аналітики побачили зниження врожайності в Україні ячменю, кукурудзи та соняшнику на 10-30% до рівня 2010 року в 2030-2050 рр.

Крім цього, ще в п'яти регіонах знизиться обсяг виробництва сільського господарства. Тут експерти прогнозують падіння рівня життя аж до злиднів.

Популярні новини зараз

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

Її навіть не потрібно варити: рецепт швидкої та апетитної аджики на зиму без болгарського перцю

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

"Через зниження вартості сільськогосподарського виробництва найбільші втрати і зростання бідності і нерівності несуть в Харківській, Кіровоградській, Львівській, Луганській і Житомирській областях", – додають в Мінекології.

Також, згідно з даними дослідження, зміна клімату призведе не тільки до коливань обсягів врожаїв сільгосп культур, а також тривалі посухи позначаться на стані лісів. Таким чином відбудеться значне скорочення площ, придатних для вирощування ялини, бука, сосни і дуба.

До речі, за обома сценаріями в Україні прогнозується збільшення обсягу опадів протягом року, інтенсивність яких підвищуватиметься в зимові місяці і особливо це відчують жителі Рівненської та Волинської областей.

Раніше Hyser писав, що Лавров розповів про наміри Москви щодо України.

Нагадаємо, що російська влада масово вивозить жителів Донбасу на важкі роботи в Росію.