Ось уже майже 60 років минуло з дня першого польоту літака Learjet. За цей час були як перемоги, так і невдачі, проте це не завадило американському виробнику випустити понад 600 летальних апаратів цієї марки. До речі, остання модифікація літака набирала висоту з землі відразу до крейсерського ешелону 13 700 м.але і тут трапляються трагедії.

Так, стало відомо, що у понеділок ввечері в місті Ель-Кахон зазнав аварії невеликий пасажирський літак марки Learjet. Все сталося в США на території Південної Каліфорнії в окрузі Сан-Дієго.

За інформацією місцевої влади, літак повинен був приземлитися в прилеглому аеропорту Гіллеспі, але близько 19: 00 (06: 00 вівторка мск) стався авіаінцидент.

Свідок події Джеймс Волл розповів ЗМІ, що перед катастрофою літака він побачив блакитно-зелений спалах в небі, і потім почув вибух на землі.

"Це було як у кіно", - згадує Волл.

Палаючі уламки судна розкидало по всьому району, при цьому відомо, що пошкоджений один будинок і транспортний засіб. Крім того сотні місцевих жителів залишилися без електрики, так як в результаті падіння літака були обірвані лінії електропередачі і рятувальники все ще відновлюють все після НП.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

"Коли пожежники прибули на місце події, пройшов великий дощ, і було велике поле сміття, яке простягнулося приблизно на 200 футів (майже 61 метр – Ред.)", – повідомив керівник місцевої пожежної охорони Лейксайд Дон Буц.

Як повідомили телекомпанії CNN в офісі шерифа, місцева влада не була обізнана про кількість пасажирів, що знаходилися на борту, і членів екіпажу. Ось тільки на місці катастрофи пожежники не знайшли вцілілих людей.

Федеральне управління цивільної авіації (FAA) і Національна рада з безпеки на транспорті (NTSB) США вже проінформовані про подію і проведуть розслідування.

На даний момент ймовірною причиною інциденту вважають погодні умови.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали, як виглядатиме перший український національний електро-суперкар.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії у верфі згорів корвет вартістю 30 мільярдів рублів.

Також "Hyser" писав, що у Росії літак прорубав крилом поливальну машину.