21 грудня в давнину вшановували пам’ять преподобного Потапія і святої Анфіси. Наші пращури вірили, що в цей день сніг, який своєю важкістю гнув на деревах гілки, вказував на багатий урожай фруктів. Про сніг українські синоптики не акцентували, а от морози пообіцяли знатні.

Так, стало відомо, що внаслідок вторгнення холодної повітряної маси арктичного походження найближчими днями в Україні очікується різке похолодання зі снігом та ожеледицею.

Про це йдеться у прогнозі Українського гідрометцентру, опублікованому у Facebook. На дорогах України прогнозують ожеледицю – через це оголосили І рівень небезпечності. Крім того, за прогнозом відхилення від температурної норми буде від +6 до –7 градусів.

Отже, за даними фахівців, 21 грудня у північній частині України упродовж усього дня буде сніжна погода. Температура повітря вдень – до -10 градусів. На ніч стовпчик термометра впаде до -7 градусів.

У західних областях також очікується сніг та до — 10 градусів вдень. На ніч похолодає до 10 градусів нижче 0.

Центр країни також очікується на опади у вигляді снігу. Синоптики обіцяють до -5 до -7 градусів вдень. Вночі у центральних областях температура повітря опуститься до -9 градусів уночі.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Ви це викидаєте і не замислюєтеся: які відходи врятують вашу моркву від шкідників

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

На сході України 21 грудня разом із снігом прийдуть морози. Температура повітря вдень – до -7 градусів, вночі – до 11 градусів нижче 0.

Найтепліше у вівторок буде у південних областях країни. Упродовж дня буде сніжна погода. При цьому температура повітря становитиме від -2 до -4 градусів (вдень) та від -3 до -5 (вночі).

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україну йде проливний циклон "Маттео", які вплине на погодні умови.

Також наш портал повідомляв, що в Україну йдуть сибірські морози і вже відомо, де похолодає найбільше.

Нагадуємо, що стало відомо, скільки Україну буде заливати в грудні і коли погодні умови покращаться.