Стало відомо, скільки грошей за рік витрачається на одного народного депутата і на що саме

У п'ятницю, 3 грудня, відбулося засідання Верховної Ради, на якому був прийнятий Кошторис парламенту на прийдешній орган. З цього кошторису випливає, що Рада обійдеться українцям в 2,529 мільярдів гривень, а кожен нардеп, без урахування заробітної плати — 344,3 тисячі гривень. Більша частина цієї суми-237,2 тисяч гривень на рік або 19,7 тисяч гривень на місяць, виділяється на оренду житла. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті парламенту.

Крім цього, можна відзначити, що власний автопарк обходиться Верховній Раді в 144,4 мільйона гривень. Крім того, значна частина коштів йде на компенсації компаніям, які забезпечують харчування в їдальні Ради.

Минулого року бюджет українського парламенту склав 2,528 мільярдів гривень, а цього року ще більше — 2,688 мільярдів гривень. На місяць народному депутату виділяють 7,5 тисяч гривень на місяць, а ще 407 гривень-на мобільний зв'язок. У числі інших витрат на кожного депутата в рік можна відзначити 1500 гривень на канцтовари, 8 тисяч гривень на відрядження для помічників, 2 тисячі гривень на утримання приміщень і, нарешті, 237 250 гривень на оренду житла.

Крім того, повідомляється, що посадовий оклад одного нардепа в наступному році складе від 25 до 30 тисяч гривень. Ще стільки ж їм видається на"виконання депутатських повноважень". Залежно від інтенсивності роботи, наукових ступенів і почесних звань народним депутатам покладені надбавки".

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Тимошенко здивувала всіх нарядом за кілька тисяч доларів.

Популярні новини зараз

Допоможе коробок з-під сірників: як швидко і без проблем очистити будь-яку праску

Ви збиратимете часник відрами: що потрібно розкидати по грядці для багатого врожаю

Навіть трьох штук вам буде мало: рецепт рулетів із лаваша "Морська фантазія" з додаванням рибних консервів

Секрет польських господарок: для чого в холодильник потрібно обов'язково покласти цукор

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців збираються штрафувати за використання пакетів.

Також "Hyser" писав, що Зеленський зробив заяву про держпереворот в Україні.