У мережі розмістили дуже цікаву публікацію, в якій повідомляється про те, що можна їсти під час Різдвяного посту. Жителям України (і не тільки) написали докладний календар.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «Апостроф»

Необхідно нагадати про те, що щороку в кінці листопада починається Різдвяний піст. У 2021 році Різдвяний піст починається з 28 листопада.

Як відомо, Різдвяний піст триватиме 40 днів і закінчитися перед самим Різдвом. Потрібно відзначити, що цей пост не вважається занадто суворим, але в усі його дні забороняється їсти продукти і страви тваринного походження. Тобто в списку перебувати м'ясо, молоко, яйця, ковбаси, сири, сметана і так далі.

Варто відзначити, що рибу дозволено їсти далеко не в усі дні, так само як і варену, тушковану і смажену їжу. Найцікавішим є те, що в деякі дні можна їсти їжу тільки в сирому вигляді.

Продукти. Скріншот з відео на Youtube
Продукти. Скріншот з відео на Youtube

Популярні новини зараз

Павло Зібров став на захиста "клона Винника" Андрія Кравченко: "Не робіть з Олега ідола"

Залишилося пережити це: що станеться із представниками знаків східного гороскопу до старту зими-2024

Їжте ці 8 продуктів і вічна молодість не буде дивом: як продовжити життя за допомогою їжі

Вже з 1 грудня правила мобілізації зміняться: що треба знати заброньованим українцям

Показати ще

Основними продуктами під час Різдвяного посту будуть овочі, фрукти, зелень, ягоди, насіння, горіхи. Можна додати і хліб, мед, сухофрукти, соняшникову олію і борошно.

Вище перераховані продукти можна вживати в сирому вигляді в салатах, тушкувати, робити варення, випікати, робити соки, морси, чаї і так далі.

Крім цього, є календар, де говориться, що починаючи з 28 листопада, з понеділка всі люди, які будуть постити, почнуть з їжі без додавання рослинного масла. У вівторок, четвер, суботу та неділю люди будуть їсти гарячу їжу з рибою, маслом і вином. Середа і п'ятниця буде присвячена сухому харчуванню – їжа, яка не проходила термічну обробку.

Пост

З 20 грудня по 1 січня буде новий список спеціальних продуктів для харчування під час Різдвяного посту. У понеділок на столах будуть страви без рослинної олії, а у вівторок і четвер рослинна олія вже має бути в гарячих стравах. Середа і п'ятниця будуть днями для сухого харчування, а ось в суботу та неділю українці зможуть побалувати себе вином, гарячою їжею з маслом і рибкою.

У період з 2 по 6 січня страви будуть точно такого ж характеру, просто трохи поміняються дні місцями.

Нагадаємо, що українцям розповіли, чим корисні гарбузове насіння.