На офіційному сайті Національного Корпусу розповідається, що на конференції «Воєнні злочини РФ та ризики реінтеграції Донбасу» виступив керівник київського осередку Національного корпусу Сергій Тамарін. У своєму блозі Тамарін опублікував відео з доповіддю про провалену реформу правоохоронної системи та її вплив на повернення ОРДЛО.

У публікації зазначається, що Тамарін працював у правоохоронній системі до того, як провели реформу, а відтак у своїх судженнях він виходить також з власного досвіду.

За словами націоналіста, правоохоронні органи витрачають своє збільшене фінансування зовсім не на те, що потрібно. Аби не бути голослівним, він посилається на дані статистики: злочинність не зменшилась. «Навіть навпаки, втричі виросли показники щодо торгівлі людьми за останні сім років. Контрабанда й наркоторгівля – теж збільшилися», - повідомляє керівник Нацкорпусу.

Водночас він акцентує на тому, що за ці 7 років фінансування поліції збільшилося на 400%, а зменшення кількості певних видів злочинів спостерігалося лише протягом перших двох років. «Тобто немає жодного результату, жодної співвідносності збільшення фінансування з розкриттям чи запобіганню злочинності», - підсумовує Тамарін. До того ж, додає він, все це не може не вплинути на процес повернення ОРДЛО.

За його словами, правоохоронні органи кинули всі свої ресурси на переслідування ветеранів і патріотів. «Усі бачили ці дуже гарні машини, автозаки, броньовані з решітками. Бачили й дуже добре екіпірованих та одягнених ТОРівців й інші підрозділи, які, на жаль, не їздять в АТО та не патрулюють вулиці міста», - підкреслює керівник Нацкорпусу. Він також додає, що влада збирає по кілька тисяч поліцейських на мітинги і придушує протести.

Загалом же, констатує Тамарін, правоохоронна система не очистилася. «Все, що було люстровано і від чого мала очиститись система, зараз, завдяки таким самим нереформованим судам, повертається й отримує навіть якісь компенсації. Вони знову займають певні посади, керують відділками та досить серйозними структурами в МВС», - підсумовує він.

Популярні новини зараз

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

Як повідомляв Hyser, Тамарін пояснив, чому після збільшення фінансування правоохоронної системи статистика злочинності не покращилась.

Також Hyser писав про те, що Монастирський розповів, що саме захист бізнесу є його метою як міністра МВС.